مقاله رهبری نظریه و عوامل ذاتی رهبری

مقاله رهبری نظریه و عوامل ذاتی رهبری مقاله رهبری نظریه و عوامل ذاتی رهبری

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 135 KB

تعداد صفحات : 28

بازدیدها : 305

برچسبها : مقاله مدیریت رهبری عوامل ذاتی رهبری

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله مدیریت با عنوان رهبری نظریه و عوامل ذاتی رهبری

مقاله رهبری نظریه و عوامل ذاتی رهبری

رهبری

شکی نیست که چگونگی رهبری در طرز سلوک و رفتار کارمندان و بالنتیجه در تحقق هدف و کارآئی سازمان ، مؤثر می باشد. صرف نظر از اصول و فنون سازمانی، رهبر خوب می تواند بسیاری از مشکلات دستگاه را حل نماید. اغلب اتفاق افتاده است که تغییر رؤسای سازمان در نتایج عملیات دستگاه مؤثر واقع گردیده.

تجربه ژنرال برادلی، رئیس کل ستاد نیروهای نظامی آمریکا در جنگ دوم جهانی ، یک مثال کلاسیک در مورد اهمیت رهبری به شمار می رود. در زمان جنگ لشکر پیاده نظام شماره 9 آمریکا ، تحت فرماندهی شخصی که قدرت رهبری نداشت، به جبهه فرماندهی فرستاده شد. نتایج عملیات افراد واحد مزبور به قدری نامطلوب بود که مشاوران برادلی پیشنهاد کردند لشکر پیاده نظام شماره 90 منحل گردد و افراد ان به واحدهای دیگر ملحق شوند. برادلی با این پیشنهاد مخالفت نمود ، زیرا به نظر وی افراد کلیه لشکرهای نظامی یکسان هستند. آن چه موجب اختلاف نتایج عملیات آنان می گردد، چگونگی رهبری است . بدین ترتیب لشکر مذکور منحل نگردید، بلکه فرمانده مناسبی برای رهبری آن انتخاب شد. فرمانده جدید تغییرات متعددی در سازمان شانزده هزار نفری لشکر مزبور داد. وقتی که او فرماندهی لشکر شماره 90 را برای تصدی شغل دیگری ترک نمود. ...

عناصر رهبری

گرچه تحقیقات درباره رهبری و عناصر اساسی آن هنوز تکامل نیافته ، معذلک اکنون چنین به نظر می رسد که تدوین نظریه جامع رهبری بدون بررسی 1- صفات شخصی رهبر، 2- خصوصیات خلقی پیرو و چگونگی ادراک و نیازمندی های او و 3- موقعیت خاص رهبری که در آن روابط متقابل بین رهبر و سایر افراد گروه صورت می گیرد ، امکان پذیر نیست . در این صورت رهبری را می توان پدیده ئی ناشی از تأثیر روابط متقابل افراد در موقعیت و شرایط محیطی خاص به منظور وصول به هدف یا هدف های مشخص تعریف کرد که مستلزم کوشش مداوم رهبر برای تحت تأثیر قرار دادن طرز سلوک و رفتار پیروان خویش می باشد. توضیح مختصری درباره عناصر متشکله تعریف مزبور لازم به نظر می رسد.

روابط متقابل : نفوذ رهبر در افرادی که تحت رهبری او قرار دارند صرفاً ناشی از اختیارات قانونی وی نیست ، بلکه تا حدودی ناشی از صفات شخصی ( مانند تفاهم و قابلیت انعطاف) او می باشد.

عناوین مطالب مقاله

رهبری

نظریه رهبری

مرحله اول تحقیقات

مرحله دوم تحقیقات

مرحله سوم تحقیقات

عناصر رهبری

روابط متقابل

موقعیت خاص رهبر

وصول به هدف با هدف های مشخص

شیوه های رهبری

عوامل ذاتی مدیر

عوامل ذاتی مرئوسین

عوامل ذاتی موقعیت

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید