دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 105 KB
تعداد صفحات : 21
بازدیدها : 205
برچسبها : استرس سازمانی مدیریت استرس مقاله اختصاصی
مبلغ : 32000 تومان
خرید این فایلمقاله مدیریت حاضر به طور کلی به موضوع استرس سازمانی می پردازد که سایر مباحت مرتبط را نیز در بر می گیرد. در این مقاله از منابع متعدد خارجی استفاده شده است. بخشهایی از متن مقاله، جهت معرفی در زیر ارائه شده است.
استرس سازمانی یکی از مسائل مهم و پر اهمیت در محیط کار است استرس در سازمان می تواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر کارکنان و عملکرد سازمان تأثیر گذار باشد. استرس سازمانی به وضعیتی اشاره دارد که افراد در محیط کار خود؛ با مواجهه با فشارها و انتظارات بالا، احساس تنش و ناتوانی می کنند.
به منظور حفظ سلامت روانی و فیزیکی کارکنان و بهبود عملکرد سازمانی، مدیران و رهبران سازمانی نیازمند شناخت استرس سازمانی و اتخاذ سیاست ها و راهکارهای مناسب برای کاهش آن هستند که می تواند شامل ایجاد محیط کار سالم و حمایت از کارکنان، ارائه آموزش های مدیریت استرس، ایجاد فرهنگ سازمانی سالم و اعمال سیاست ها و عملکردهایی برای حمایت از کارکنان باشد.
نظریات استرس به دو نوع مدل تقسیم می شوند؛ یکی که فرآیند استرس را توضیح می دهد، و دیگری که واکنش های استرس را بررسی می کند. مدل اول توضیح می دهد که هنگامی که یک فرد با عامل استرس زا مواجه می شود، چه اتفاقی می افتد. و مدل دوم ترکیبی از عوامل استرس را توضیح می دهد. معمولا، این دومین نوع مدل، به جنبه های فرآیندی توجه نمی کند.
مدل هایی که بر فرآیند استرس تمرکز می کنند، توصیف دقیقی از آنچه در طی فرآیند استرس اتفاق می افتد را هدف قرار می دهند. مدل های اصلی در این حوزه، مدل استرس تعاملی و (سایر) مدل های سایبرنتیک هستند.
یکی از برجسته ترین مدل هایی که فرآیند استرس را توصیف می کند، مدل تعاملی لازاروس است. لازاروس و فولکمن استرس روانشناختی را اینگونه تعریف می کنند:استرس به عنوان یک رابطه خاص میان فرد و محیطی است که توسط فرد به صورت طاقت فرسا یا فراتر از منابع خود ارزیابی می شود و فرد آن را برای سلامتی مخاطره آمیز می داند. ...
CWB: استرس یکی از عواملی است که می تواند تأثیر عمیقی بر رفتارهای ناکارآمد شغلی در سازمان ها داشته باشد. رفتارهای ناکارآمد شغلی شامل عملکرد پایین، حضور کاری ضعیف، تعارضات میان فردی، خستگی، خطاها و غیبت های مکرر می باشد که می تواند به عملکرد کلی سازمان آسیب بزند. تحقیقات نشان داده است که فشارها و استرس های زیاد در محیط کار می تواند باعث افزایش رفتارهای ناکارآمد شغلی شود. استرس می تواند باعث از دست دادن تمرکز، کاهش توانایی تصمیم گیری، افزایش اشتباهات و خطاها، افزایش غیبت و اختلال در رابطه با همکاران شود. بنابراین، مدیریت استرس و فراهم کردن شرایط محیط کاری سالم و خلاق می تواند بهبود رفتارهای ناکارآمد شغلی و افزایش عملکرد و کارایی افراد در سازمان منجر شود. از این رو، شناخت و توجه به این موضوع به عنوان یکی از اولویت های مدیریت منابع انسانی و سازمان ها بسیار حائز اهمیت است و می تواند به توسعه پایدار و موفقیت سازمانی کمک کند. ...
عناوین اصلی مقاله
استرس سازمانی
اثرات استرس بر کارآفرینان/مدیران و مدیریت استرس
استرس شغلی
نشانه های استرس شغلی
راهکارهای مدیریت استرس فردی و سازمانی
بررسی آماری
نظریه های استرس سازمانی
آثار سازمانی استرس
عوامل موثر بر استرس سازمانی
منابع
خرید و دانلود آنی فایل