دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 14 KB
تعداد صفحات : 16
بازدیدها : 211
مبلغ : 1000 تومان
خرید این فایلتحقیق دانلودی حجاب و نقش آن در جامعه
کلمه حجاب هم به معنی پوشیدن است و هم به معنی پرده و حاجب است. بیشتر استعمالش به معنی پرده است. این کلمه از آن جهت مفهوم پوشش می دهد که پرده وسیله پوشش است و شاید بتوان گفت که به حسب اصل هر پوششی حجاب نیست، آن پوششی حجاب نامیده می شود که از طریق پشت پرده واقع شدن صورت گیرد. و این مطلب باعث شده افرادی گمان کنند که اسلام برای زن چنین مقرر کرده است که که همیشه پشت پرده و در خانه محبوس باشد و بیرون نرود. پوششی که اسلام برای زن واجب کرده است به این معنی نیست که از خانه بیرون نرود زندانی کردن و حبس کردن در اسلام مطرح نیست پوشش زن در اسلام این است که زن در معاشرت خود با مردان بدن خود را بپوشاند و به ؟؟ نپردازد. همچنین در جایی حجاب را به این صورت تعریف کرده اند : حجاب عاملی است که خالق به وسیله آن تنظیم عادلانه حیات را انجام می دهد تا تعقل، عاطفه، اخلاق، ایثار و انسانیت همه بصورت منطقی در جایگاه خود قرار گرفته و انجام وظیفه نمایند بنابراین میتوان حجاب را ضامن پویایی و تکامل جامعه انسانی به سوی اهداف الهی دانست.
هدف از این تحقیق نشان دهنده مسئله حجاب به عنوان نه تنها عامل حفظ اخلاق و تجسم بلکه عامل تقوا و عقت در جامعه و محفوظ نگهداشتن زن از نگاههای مردان حریص بواسطه همین مسئله حجاب است. همچنین هدف از این تحقیق نشان دادن یکی از حقوقهای مسلم زن در جامعه که هم باید خود زن و هم مرد آن را رعایت کند و این چیزی نیست جز مسئله حجاب. همچنین هدف دیگر از این تحقیق معرفی مسئله حجاب زن مسلمان ؟؟ به عنوان یک مسئله فردی است که به عنوان بارزترین نکته برای تبلیغ دین شمرده می شود. همچنین از اطراف این تحقیق نشان دادن رابطه بین حجاب و سلامت روانی زن در جامعه است که به موضوع این تحقیق اهمیت بیشتری داده است و نشان دادن حجاب بعنوان یک عامل برای خارج کردن زن از تبعیض به سوی سادات و همچنین آزاد ساختن زن از نگرش منفی به عنوان یک ابزار است می باشد.
مطالعه فرهنگ و تاریخ مستند ایران جایگاه عظیم عفت و حجاب را در این مرز و بوم در دید ناظران به خوبی ترسیم می کند همانطوری که پیش تر گفتیم زنان ایرانی قبل از اسلام هم پوشش و حجاب داشتند و پس از ورود اسالم به ایران زنان مسلمان ایرانی تحت تأثیر احکام اسلامی همچنان از فرهنگ عفت و حجاب پاسداری نمودند در این دوره گرچه حجاب زنان با تغییراتی همراه بوده ولی همچنان فرهنگ استفاده از چارقد و چادر بلند و دوری از اختلاط با مردان بیگانه همچنان ادامه داشته است.
در هر جامعه ای نوع و کیفیت لباس زنان و مردان، افزون بر آنکه از شرایط اقتصادی، اجتماعی و اقلیمی آن جامعه پیروی می کند قویاً تابع جهان بینی و ارزش های حاکم بر فرهنگ آن جامعه و حتی مبین و آیینه آن جهان بینی است لباس، نه تنها تحت تأثیر فرهنگ جامعه است بلکه معرف شخصیت تک تک افراد و در نتیجه فرهنگ عمومی جامعه نیز می باشد.
بررسی تاریخی نشان می دهد که مردم شری ایران، حجاب را به عنوان ارزش والا پاس داشته و زنان ایرانی با پوشش کامل ظاهر می شوند و شده اند و به آنها افتخار می نمودند.
بنابراین همانطور که می دانیم پوشش زن از نظر فرهنگ ایرانی اعم از فرهنگ اسلامی و ملی پوششی کاملاً مشخص و منحصر به فرد یعنی چادر و پاس داشتن فرهنگ غنی کشور عزیزمان ایران است.
خرید و دانلود آنی فایل