دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 162 KB
تعداد صفحات : 22
بازدیدها : 283
برچسبها : تغییر سازمانی تحول سازمانی مقاومت در برابر تغییر سازمانی
مبلغ : 12000 تومان
خرید این فایلدر مقاله حاضر که بیشتر بر پایه منابع و تحقیقات انجام گرفته استوار است به بررسی تغییر و تحول سازمانی و بالاخص مقاومت در برابر تغییرات سازمانی پرداخته شده است. در ابتدای مقاله تعاریفی از تغییر سازمانی و ضرورت آن آورده می شود. سپس مقاومت در برابر تغییر سازمانی به طور کامل بررسی شده و نظریات و دیدگاه های صاحبنظران حوزه مدیریت در این خصوص ذکر و بررسی می شود. در ادامه ی مقاله عوامل موثر و آثار مقاومت در برابر تغییر سازمانی بیان می شود. پس از آن؛ غلبه بر مقاومت در برابر تحولات سازمانی و راهکارهای آن ارائه گردیده و در نهایت مدیریت تغییر و مدیریت مقاومت در برابر تغییرات سازمانی بررسی می شود. در انتهای مقاله نیز منابع مورد استفاده آورده می شود.
این مقاله در اواسط سال 1402 تهیه گردیده و از منابع به روز نیز در آن استفاده شده است. در زیر بخشهایی از متن آن آورده شده است.
تغییر سازمانی به معنای هر تغییری است که در ساختار، فرآیندها، فرهنگ و رفتارهای یک سازمان ایجاد می شود. این تغییرات ممکن است به صورت کلی و گسترده در سطح سازمان یا به صورت جزئی و محدود در بخش های مختلف سازمان اعمال شود. هدف اصلی تغییر سازمانی، بهبود عملکرد و کارایی سازمان، پاسخ به نیازهای بازار و جامعه، افزایش رضایتمندی کارکنان و مشتریان و ایجاد فرصت های شغلی برای جوانان است. تغییرات سازمانی ممکن است به دلیل عوامل داخلی (مانند نیاز به بهبود عملکرد و کارایی) یا عوامل خارجی (مانند تغییرات در بازار و جامعه) صورت گیرد.
- تغییر سازمانی به معنای تحول در سطح سازمانی است که با هدف بهبود عملکرد، افزایش کیفیت، افزایش توانایی ها، تغییر فرهنگ سازمانی و یا به دنبال تغییرات جمعیتی، فضایی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و تکنولوژیکی ایجاد می شود (محمدرضا اخلاصی، 1392، ص 30).
- تحول سازمانی به معنای تحولات عمیق و شامل سراسر سازمان است که با هدف بالا بردن عملکرد، بهبود فرآیندهای کاری، تغییر فرهنگ سازمانی، تکیه بر نوآوری و توسعه، مدیریت تغییرات سازمانی و تغییرات استراتژیک در سازمان روی می دهد (رامین بیژن ولی؛ کاظم یراحی، 1396، ص 51). ...
مقاومت در برابر تغییر سازمانی به مجموعه عوامل، رفتارها و نگرش هایی گفته می شود که در پاسخ به تغییراتی که در سازمان اتفاق می افتد، از جمله تغییرات در فرآیندها، سیستم ها، فرهنگ و ساختار سازمان، ایجاد می شود. این مقاومت معمولاً به دلیل عدم آگاهی، عدم توافق، عدم اعتماد، ترس از از دست دادن قدرت و کنترل، نگرش منفی نسبت به تغییر و یا عدم توانایی در تطبیق با شرایط جدید به وجود می آید. مقاومت در برابر تغییر می تواند باعث کاهش سرعت و کارایی تغییرات و حتی شکست آنها شود. بنابراین، مدیران باید برای موفقیت تغییرات سازمانی، با مقاومت در برابر تغییرات مبارزه کنند و راهکارهایی برای مدیریت آن پیدا کنند.
مقاومت در برابر تغییر سازمانی به میزان عدم توانایی یا علاقه مندی افراد در سازمان برای پذیرش و پیاده سازی تغییرات در ساختار، فرآیند ها یا رویکردهای کاری اشاره دارد. این مقاومت ممکن است از دلایل مختلفی نظیر عدم آگاهی و تجربه، احساس ترس و ناراحتی نسبت به گذشته، عدم اطمینان به موفقیت تغییرات، احساس از بین رفتن کنترل و ... ناشی شود. همچنین مقاومت در برابر تغییر می تواند به دلیل عدم رضایت از روابط عملکردی، نگرش شخصیتی، تمایل به حفظ وضع موجود یا انسانیت رخ دهد. در کل، مقاومت در برابر تغییر سازمانی یک موانع شناخته شده برای مدیران و رهبران سازمان است که باید با استفاده از مدیریت تغییرات، تحلیل و تعامل با اعضای سازمان، استفاده از راهکارهای مناسب و کاریابی در موفقیت تغییرات، بی فایده نشود.
تغییر سازمانی ممکن است با مقاومت کارکنان و افراد داخل سازمان همراه باشد. برخی از عوامل موثر بر مقاومت در برابر تغییر سازمانی عبارتند از:
1. عدم شفافیت: اگر کارکنان نتوانند از هدف و اهداف تغییرات آگاه شوند، ممکن است این عدم شفافیت باعث مقاومت آنها در برابر تغییرات شود.
2. ترس از تغییر: برخی افراد ممکن است از تغییرات جدید ترس داشته باشند و به دلایل مختلف، مانند ترس از از دست دادن شغل، مقاومت کنند.
3. نبودن حمایت: در صورتی که کارکنان حمایت لازم را از مدیران و رهبران خود نداشته باشند، ممکن است باعث شود که آنها به جای پذیرش تغییرات، مقاومت کنند.
4. عدم آموزش و آمادگی: در صورتی که کارکنان به درستی آموزش داده نشوند و یا به درستی آماده تغییرات نشوند، ممکن است باعث شود که آنها به جای پذیرش تغییرات، مقاومت کنند. ...
خرید و دانلود آنی فایل