دسته : زمین شناسی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 119 KB
تعداد صفحات : 29
بازدیدها : 312
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلبخشهایی از متن تحقیق بررسی کاربرد جی آی اس در ساماندهی مدارک علوم زمین
پیچیدگی، تنوع و حجم انبوه اطلاعات جغرافیایی از یک سو و توانایی های رایانه در عرصه اطلاعات از سوی دیگر، فلسفه وجودی سیستم های اطلاعات جغرافیایی (جی آی اس) را تبیین می کند.
از آنجا که بخش عمده اطلاعات علوم زمین موجود در پایگاه های مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران، شامل اطلاعات مکانی و تشریحی است، مناسب ورود به سیستم های اطلاعات جغرافیایی می باشد و می توان این اطلاعات را آماده استفاده در این سیستم ها نمود. پژوهش حاضر با این دیدگاه و با هدف بررسی کاربرد جی آی اس در ساماندهی مدارک علوم زمین موجود در مرکز انجام شده است. در راستای رسیدن به این هدف، پس ازگردآوری کلیه اطلاعات توصیفی و مکانی مورد نیاز مرتبط با علوم زمین از پایگاه های مرکز، کار تفکیک، کنترل، دسته بندی و کدگذاری آن ها برای ورود به سیستم اطلاعات جغرافیایی انجام شد. به منظور ایجاد پایگاهی از اطلاعات فوق، با مجموعه داده ها، لایه های اطلاعاتی مربوطه تشکیل شد و به منظور نمایش، تشریح و انجام تحلیل های لازم بر روی داده ها، مورد استفاده واقع گردید.
بدین وسیله علاوه بر دسترسی صحیح و سریع به داده های مورد نیاز در یک حجم وسیع، امکان ارائه و به تصویر کشیدن اطلاعات مکانی و موضوعی در قالب نقشه، جدول و نمودار، ویرایش و بهنگام نمودن داده ها و نیز امکان استفاده از داده های موجود در جهت اهداف مختلف و بر اساس نیازهای گوناگون کاربران فراهم می گردد. همچنین زمینه ای برای شناساندن و معرفی قابلیت ها و پتانسیل های متعدد و در عین حال، تشخیص خلأ های مطالعاتی مناطق مختلف جغرافیایی ایجاد خواهد شد. نهایتا به منظور تعمیم کاربرد این سیستم در ارتباط با دیگر اطلاعات موجود در پایگاه های مرکز (که به نحوی با موقعیت مکانی در ارتباط اند)، مدلی از فرایند انجام این طرح ارائه شده است.
جی آی اس یک سیستم اطلاعاتی است که پردازش آن بر روی اطلاعات مکان مرجع یا اطلاعات جغرافیایی است و به کسب اطلاعات در رابطه با پدیده هایی می پردازد که به نحوی با موقعیت مکانی در ارتباط اند. به کارگیری این ابزار با امکان استفاده در شبکه های اطلاع رسانی جهانی، یکی از زمینه های مناسب و مساعد در جهت معرفی توان ها و استعدادهای کشور در سطح جهانی است.گسترش روزافزون شبکه کاربران این سیستم ها از جمله نکات اساسی است که می تواند به قابلیت ها و توانایی های این سیستم بیفزاید.
بطور اجمال قابلیت های جی آی اس نسبت به سیستم های اطلاعاتی مشابه و روش های دستی را می توان به شرح زیر بیان داشت:
- قابلیت جمع آوری، ذخیره، بازیابی و تجزیه و تحلیل اطلاعات با حجم زیاد؛
- قابلیت برقراری ارتباط بین اطلاعات جغرافیایی (نقشه) و اطلاعات غیرجغرافیایی(جداول اطلاعاتی) و ایجاد امکانات تجزیه و تحلیل اطلاعات جغرافیایی با استفاده از اطلاعات غیرجغرافیایی و بالعکس؛
- توانایی انجام طیف وسیعی از تحلیل ها مانند: روی هم قراردادن لایه ها، پیداکردن اشیای مختلف با استفاده از خاصیت نزدیکی آن ها به یک شی ء خاص، شبیه سازی، محاسبه تعداد دفعات وقوع یک حادثه در فاصله مشخص از نقطه یا نقاط معین، و ...؛
- داشتن دقت، کارآیی، سرعت عمل زیاد و سهولت در بهنگام سازی داده ها؛
- توانایی انجام محاسبات آماری مانند محاسبه مساحت و محیط پدیده های مشخص شده؛
- قابلیت ردیابی و بررسی تغییرات مکان های جغرافیایی در طول زمان؛
- قابلیت استفاده برای مکان یابی پروژه های مختلف.
روش و مدل پژوهش
این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی است و بطور خلاصه شامل مراحل زیر می گردد:
1. جمع آوری اطلاعات و داده های مناسب و مورد نیاز، شامل اطلاعات توصیفی و اطلاعات مکانی؛
2. پیش پردازش اطلاعات؛
3. مدیریت داده ها و تجزیه و تحلیل آن ها؛
4. تولید خروجی ها.
فهرست مطالب تحقیق
چکیده
مقدمه
تاریخچه ایجاد جی آی اس (مروری بر مطالعات انجام شده)
تعاریف جی آی اس
عناصراصلی تشکیل دهنده سیستم های اطلاعات جغرافیایی
فرآیند تحلیل اطلاعات در سیستم اطلاعات جغرافیایی
کاربردها و توانایی های سیستم های اطلاعات جغرافیایی
روش و مدل پژوهش
گردآوری اطلاعات
ایجاد پایگاه اطلاعات توصیفی
خلاصه اقدامات انجام شده به کمک نرم افزارهای موجود
توابع تحلیلی برروی اطلاعات
محصولات خروجی
نتایج
زمینه های گسترش و تقویت موضوع پژوهش
پیشنهادهای اجرایی در خصوص پژوهش های مرتبط با جی آی اس
منابع
خرید و دانلود آنی فایل